TOMASU x KINGFISH

Op dinsdag 12 maart 2019 zijn we met het voltallige team (keuken en bediening) van ons restaurant afgereisd naar Tomasu en Kingfish Zeeland. We hebben als eerste restaurant in Nederland Tomasu op de kaart gezet en we vinden dit waanzinnige product helemaal fantastisch! Hiernaast werken we nu ruim een jaar met de “Dutch Yellowtail” Kingfish uit Zeeland – hier vlakbij, een ecologisch verantwoorde vis die op innovatieve wijze wordt groot gebracht. De vis lijkt op tonijn en laat dat nu weer een geweldige combinatie zijn met sojasaus maar dan zonder de onnodige kilometers in het vliegtuig om zulke producten te kunnen serveren. 

TOMASU

Tomasu Soy Sauce is de enige micro gebrouwen sojasaus in Europa en wordt gebrouwen in Rotterdam. Met respect voor eeuwenoude tradities, krijgt de sojasaus minimaal 24 maanden de tijd om op smaak te komen in 25-50 jaar oude whiskyvaten uit Schotland.

Gedreven door de visie dat oprechte kwaliteit alleen kan worden bereikt door totale controle over de gehele keten, is Tomasu Soy Sauce erin geslaagd om haar eigen sojabonen en tarwe te telen in de Hoeksche Waard. Deze ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en het wereldwijd bekende grove Keltisch zeezout uit Guerande, Frankrijk. De fermentatie wordt vervolgens opgestart met behulp van Tomasu’s eigen schimmel, de aspergillus oryzea Tomasu.

Het enige ingredient wat vervolgens nog wordt toegevoegd is tijd. De decennia oude whiskyvaten dienen als een tijdscapsule waarin de sojasaus de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Het resultaat? Een sojasaus met een rijke en unieke smaak die zal verrassen.

Bezoek hier de website van Tomasu!

KINGFISH ZEELAND

Ons verhaal begint met de Pacific Yellowtail. Deze exclusieve vissoort, ook wel Kingfish en Hiramasa genoemd, wordt zo zeer gewaardeerd in het Westen dat ze over duizenden kilometers vanuit Japan en Australië wordt aangevoerd. De vis is zeer geliefd bij topkoks vanwege de stevige textuur en de sublieme, zachte smaak. Dutch Yellowtail, bereid als sushi of sashimi, gerookt of in zijn geheel of als filet gebakken of gegrild, is een gastronomische beleving. Deze vis is hiermee een prachtig alternatief voor de bedreigde blauwvintonijn of zwaardvis en wordt duurzaam geproduceerd – zonder chemicaliën, antibiotica of vaccins en met 100% groene energie – hier in Zeeland. Dit alles dankzij innovatieve technologie, ontwikkeld door Kingfish Zeeland. We presenteren u: Dutch Yellowtail!

Kingfish Zeeland heeft als missie om zowel topkoks en hun veeleisende klantenkring als ook de enthousiaste thuiskok te kunnen laten genieten van de meest pure, verse en duurzame vis. Om hen te inspireren de grenzen van hun creativiteit op te zoeken en hun unieke culinaire vaardigheden ten volle te tonen. Om hun fantasie te prikkelen met de beste, premium kwaliteit Yellowtail. Dutch Yellowtail. En later ook andere premium zeevruchten. Innovatie voor gastronomisch eten. Op een duurzame manier. In plaats van verdere overbevissing van onze oceanen, of het milieu met kooikweek te belasten, heeft Kingfish Zeeland een duurzaam en innovatief kweekproces ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat onze vissen altijd in zuiver water zwemmen, gebruiken we schoon zeewater uit de Oosterschelde, een Natura 2000 natuurreservaat. Ons recirculerende aquacultuursysteem (RAS) biedt tal van voordelen. Het verplaatst de wetenschap en de praktijk van de aquacultuur naar het land, waar het nauwkeurig gemonitord en gecontroleerd kan worden terwijl de productie niet van invloed op de omgeving is.

Bezoek hier de website van Kingfish Zeeland!

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten