WIJNPROEVERIJ BOX

Wegens groot succes van onze afhaalservice bieden wij u de mogelijkheid om uw menu verder uit te breiden met de Wijnproeverij box. Drie flesjes begeleidende wijn à 37,5 cl voor slechts € 37,50.

Drie flesjes wijn; mousserend, wit en rood. Geselecteerd door onze register vinoloog Guus van Dijk uit de wijnkelder van Grand Hotel de Draak.  Daarnaast bieden we u de optie de flesjes individueel te bestellen. De wijnproeverij box is te bestellen via de Resengo afhaalmodule.

 

MOUSSERENDE WIJN

-MV- CAVA SEGURA VUIDAS RESERVA

Wat Champagne is voor Frankrijk, is de Cava voor Spanje. Deze elegante Cava afkomstig uit de wijnregio Penedés wordt vooral gekenmerkt door een grote mate van fruitigheid; bloemetjes, citrus, wit fruit, tropische vruchten en honing. De heilige drievuldigheid van de Cava zijn de typische druivensoorten Macabeu, Xarel.lo en Parellada.

Meestal wordt er minder gedoseerd dan in Champagne aangezien de basiswijnen op zich al voldoende evenwichtig zijn en natuurlijk niet zoveel zuren hebben als in Champagne. Na de tweede gisting liggen de flessen en moet de wijn nog minstens 9 maanden op zijn gistcellen rijpen, maar in de praktijk halen de meeste domeinen minstens het dubbele of meer. In dit geval is de Cava 15 maanden lang gerijpt wat zorgt voor body, een volle smaak en een lange afdronk.

 

WITTE WIJN

-2019 – BARON DE LEY – BLANCO – RIOJA

Wijnhuis Baron de Ley is een combinatie van drie fantastische wijnproducenten uit Rioja die in 1985 besloten een nieuwe bodega op te starten. Het werd een zogenoemd single-estate wijnhuis met de druiven van de eigen gaarden. Erg uniek in Rioja, omdat hier meer dan negentig procent van de wijnhuizen afhankelijk is van de lokale druiventelers. Het domein van Imas is gelegen aan de linkeroever van de Ebro, in de gemeente Mendavia. Er werd begonnen met de aanplant van 10 hectare Cabernet Sauvignon, 70 hectare Tempranillo en 10 hectare andere variëteiten. Er kon goed op de kwaliteit van de vruchten worden gelet en wijnhuis Baron de Ley was hiermee niet meer afhankelijk van de prijsschommelingen op de druivenmarkt.

Direct na de handmatige oogst worden de ontsteelde Viura en Malvasíadruiven geperst en gaat het voor zuurstof afgeschermde sap voor een 15 daagse vergisting op gekoeld roestvrij staal. De wijn rust dan vervolgens nog even op zijn bezinksel om uiteindelijk te worden gefilterd.

De wijn is stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma’s, mooie balans en strakke afdronk.

 

RODE WIJN

-2018 – BARON DE LEY – CLUB PRIVADO – RIOJA

Van hetzelfde wijnhuis nu de heerlijke rode wijn gemaakt van louter Tempranillo- druiven. Deze Club Privado was oorspronkelijk bedoeld voor de leden van de exclusieve investeerdersclub verbonden aan Barón de Ley. Op hun verzoek werd een lichter type wijn ontwikkeld dat wel alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich zou dragen.

Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn vier maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten en aansluitend nog zes maanden op fles. Door het gematigde klimaat, met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee zorgt dit voor een uniek karakter.

De smaak is zacht, rond, sappig en karaktervol met aroma’s van rijp rood fruit en specerijen, cederhout en vanille.

Download (PDF)
Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten