WIJNPROEVERIJ BOX

Wegens groot succes van onze afhaalservice bieden wij u de mogelijkheid om uw menu verder uit te breiden met de Wijnproeverij box. Drie flesjes begeleidende wijn à 37,5 cl voor slechts € 37,50.

Drie flesjes wijn; mousserend, wit en rood. Geselecteerd door onze register vinoloog Guus van Dijk uit de wijnkelder van Grand Hotel de Draak.  Daarnaast bieden we u de optie de flesjes individueel te bestellen. De wijnproeverij box is te bestellen via de Resengo afhaalmodule.

 

MOUSSERENDE WIJN

-MV- CAVA SEGURA VUIDAS RESERVA

Wat Champagne is voor Frankrijk, is de Cava voor Spanje. Deze elegante Cava afkomstig uit de wijnregio Penedés wordt vooral gekenmerkt door een grote mate van fruitigheid; bloemetjes, citrus, wit fruit, tropische vruchten en honing. De heilige drievuldigheid van de Cava zijn de typische druivensoorten Macabeu, Xarel.lo en Parellada.

Meestal wordt er minder gedoseerd dan in Champagne aangezien de basiswijnen op zich al voldoende evenwichtig zijn en natuurlijk niet zoveel zuren hebben als in Champagne. Na de tweede gisting liggen de flessen en moet de wijn nog minstens 9 maanden op zijn gistcellen rijpen, maar in de praktijk halen de meeste domeinen minstens het dubbele of meer. In dit geval is de Cava 15 maanden lang gerijpt wat zorgt voor body, een volle smaak en een lange afdronk.

 

WITTE WIJN

-2020- SIMONSIG UNWOODED

Deze witte wijn is wederom afkomstig uit Stellenbosch, Zuid-Afrika. Helder lichtgele wijn met aroma’s van tropisch fruit, perzik en citrus. Elegante structuur en een pure smaak met veel frisheid en een aangename complexiteit. Een super combinatie met gevogelte, maar ook met schaal- en schelpdieren. Serveer de wijn niet te koud, 12-14°C is ideaal.
De diepe roodgekleurde bodems in combinatie met het koele maritieme klimaat in de wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien, zijn ideaal om alle facetten van de Chardonnay in tot uitdrukking te brengen. Alleen de allerbeste druiven worden bij optimale rijpheid geoogst voor deze wijn. De most wordt langzaam en koel vergist met speciaal geselecteerde gisten die het pure fruit in de wijn naar voren brengen.

 

RODE WIJN

-2016- CUEVAS DE AROM

Afkomstig uit Campo de Borja. Campo de Borja is een Spaans wijngebied in het rivierdal van de Ebro, rond het stadje Borja. Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe rode en zwarte bessen, viooltjes, leer en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein roodzwart fruit, rozemarijn en iets van pure chocola, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en levendige zuren. Heerlijk bij rund, lam, gevogelte en rijpe kazen als oude Goudse.
In september worden de Syrah en Grenache druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder geeft men de druiven eerst 48 uur lang een koude inweking. Vervolgens worden de druiven voor 80% ontsteeld en samen met de overige 20% hele trossen ondergaan deze een alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Na ongeveer 2 weken volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op betonnen tanks voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 1 jaar wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.

Download (PDF)
Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten