Crusio Thee

Bij Restaurant Hemingway werken wij alleen met de verse thee van theesommelier Kiona Malinka, graag vertellen we je meer over het verhaal achter onze thee.

Crusio Thee
Crusio Thee is importeur en leverancier van verse theeblaadjes. Uit alle hoeken van de wereld haalt onze theesommelier Kiona tijdens of vlak na de oogst zelf vele soorten thee. Om elke dag de lekkerste thee te zetten moeten we samenwerken. Theeboeren, inkopers, theezetters en theedrinkers.

Ons doel
Lekkere thee. Direct trade zaken doen en samen op zoek gaan naar de beste kwaliteit, voor in de horeca en voor thuis. In elk land waar we theeblaadjes kopen, bijvoorbeeld Japan, China, Nepal en Sri Lanka, hebben we een theemeester. Door tijd met elkaar door te brengen kunnen we van elkaar begrijpen wat we willen, wat we zoeken in een thee, welke smaken er bereikt moeten worden en waar we die kunnen vinden.

Elk seizoen opnieuw. Want: nieuwe oogst, nieuwe smaakprofielen en dus weer een nieuw assortiment voor Crusio Thee!

Dus de zoektocht stopt werkelijk nooit. Op zo’n plantage bezoekt Kiona de boer, kijken ze samen naar zijn werkwijze en proeven ze thee uit de verse oogst. Als de thee lekker smaakt, er goed uitziet en aan onze verwachtingen voldoet kopen we de theeblaadjes direct bij hem in,  en wordt het naar Nederland gevlogen. Hier maakt Kiona voor iedere thee een recept en een smaakomschrijving, zodat iedereen kan proeven wat ze daar ervaren heeft!

 

Address Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Phone: + 31 (0)164 25 20 50
Email: info@restauranthemingway.nl
Newsletter
Subscribe with your email address: