Gault & Millau

EIGENTIJDSE EN KWALITEITSVOLLE CREATIES IN MOOIE ENTOURAGE

“Aan de Grote Markt vind je dit restaurant in Hotel de Draak, een pand uit 1500 met balken aan het plafond. Toch is de inrichting eigentijds, zonder tafellinnen. En de bediening is niet alleen erg vriendelijk en kundig, ook als het op de wijn aankomt, maar enthousiast en een leuke mix van jong en ervaren. De keuken is Frans met wereldse invloeden en er wordt gewerkt met lokale producten van de Brabantse Wal. Opvallend mooi bereid was de gebakken diamanthaas met erwtjes, erwtenspread, witlof met citrusvrucht, en barbecuesaus met whisky. Noemenswaardig is ook het chocolade-ei gevuld met groene appel, lychee en gemarineerde venkel.”

14/20 punten + 2 koksmutsen + prijs / plezier + lievelingsadres.

Gault&Millau gids 2019

Gault&Millau brengt dit jaar in Nederland zijn zestiende gids uit. De eerste editie van een nieuw team dat met respect voor het verleden, een nieuwe wind en een volledig vernieuwde en herschreven gids brengt.

De Nederlandse gastronomie heeft de laatste 10 tot 15 jaar een fantastische metamorfose ondergaan, en kan zich anno 2019 meten met de wereldwijde culinaire wereld. Kenners zeggen dat Amsterdam zich heeft genesteld in de top 5 Europese Culinaire steden. Zonder de talrijke getalenteerde chefs die achter deze gastronomische ontwikkeling staan, zou deze gids niet de waarde hebben die wij u dit jaar kunnen presenteren.

Voor die enthousiaste chefs en hun partners en medewerkers, die van gastronomie hun leven hebben gemaakt, en die er op uit zijn de klant te verrassen, te boeien, en te entertainen: daarvoor maken wij deze gids.

Maar meer nog maken we deze gids voor de restaurantbezoekers. Het is er voor de consument de laatste jaren niet gemakkelijker op geworden de parels tussen de Nederlandse restaurants te vinden. Het gastronomisch aanbod wordt jaarlijks groter en diverser waardoor er ook grote niveauverschillen zijn. Of je nu af en toe een restaurant bezoekt of dat je je mag rekenen tot een culinair kenner, de kans op een teleurstelling is reëel. Menukaarten wijzigen regelmatig en nieuw producten en ingrediënten worden ingezet die voor menig restaurantbezoeker onbekend zijn. Het is onze missie om u als culinaire liefhebber de weg te wijzen naar deze gepassioneerde chefs.

Meer dan ooit is de consument geïnteresseerd in de culinaire ontwikkelingen van topchefs in binnen en buitenland. Naast professionele gidsen heeft tegenwoordig iedereen een mening over lekker eten en drinken. Meningen zijn soms nuttig maar soms ook onbetrouwbaar en niet objectief. Wij streven er naar om met onze kernwaarden van betrouwbaarheid en onafhankelijkheid objectieve inspecties uit te voeren.

Gault&Millau wil nieuwe restaurants ontdekken en aanbevelen, de toekomst van de gastronomie en de horeca van morgen volgen en in kaart brengen en culinair talent en ambacht ondersteunen en duiden. Gault&Millau wil meer dan ooit Nederlandse chefs aanbevelen en fijnproevers hun restaurants laten ontdekken.

GaultMillau2019

 

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten