Bib Gourmand

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. In totaal zijn er slechts 135 restaurants met een Bib Gourmand onderscheiding in Nederland! Lees hieronder niet alleen onze vermelding maar ook wat de Bib Gourmand inhoudt binnen de Benelux en lees meer over de Nederlandse keuken.

Restaurant Hemingway
Hoe staat Restaurant Hemingway beschreven in de Michelin Bib Gourmand gids van 2018? “Schrijver Ernest Hemingway was een levensgenieter, een man die lekker eten en drank kon apprecieëren. Dit elegante restaurant had hij ongetwijfeld met mooie woorden omschreven, daar is meer dan genoeg materiaal voor. Het gebruik van producten uit de streek, bijvoorbeeld, zoals de biologische Brabantse Wal asperges en Bergse oesterzwammen. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten die de chef de gepaste bereiding geeft, zowel zeer klassiek als volgens de modernste technieken. Ook naar de weloverwogen wijnkaart had een liefhebber als Hemingway graag met lof gezwaaid. Want bij lekker eten past nu eenmaal een lekker glaasje.”

Bib Gourmand Benelux 2018
Bib Gourmand is meer dan ooit een lekkerbek, een echte smulpaap die houdt van restaurants waar een zeker vibe hangt. Hij is een expert in het vinden van leuke adresjes die ons keer op keer plezieren. Een favoriete keuken heeft hij niet. De basis is meestal traditioneel en seizoengebonden, dat wel, maar hij smult zowel van creatieve inspiraties als Aziatische en mediterrane smaaksensaties. 37 euro is het maximum dat hij wil betalen voor een keuzemenu, het moet elke cent waard zijn.

De Bib Gourmand is een groeiend succes, waar zowel de restaurateurs als de gasten steeds meer waarde aan hechten. De cijfers bewijzen het: sinds het symbool in 1997 werd gecreëerd, is het aantal bedrijven gestegen van 112 tot meer dan 300 in de Benelux-editie van de gids.

Is de Bib Gourmand dan een filosofie? Hij is in ieder geval uitgegroeid tot dé referentie, een garantie op kwaliteit, en laat jong en oud op een toegankelijke manier ontdekken dat goed eten geen luxe hoeft te zijn. De Bib is volwassen geworden en is vandaag met succes in de hele wereld vertegenwoordigd, van Tokio tot New York. Deze tiende editie uit de Benelux bewijst dat opnieuw met heel wat frisse, lekkere adresjes! Bon appétit!

Nederlandse keuken
Nederland is van traditie een zeevarend land en de Hollandse keuken moet dus wel doordrenkt zijn van aroma’s uit verre landen, vol kruidengeuren en herinneringen uit de andere kant van de wereld. De Nederlanders staan alom bekend als grote handelaars en reizigers en u vindt in de Hollandse kookpot inderdaad smaken uit de hele wereld, waardoor Nederland tegenwoordig op gastronomisch gebied bij de grootste hoort. Traditionele gerechten en exotische schotels staan door elkaar op de kaar, tot de grote vreugde van de moderne globetrotters!

1510215214.014

 

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten