Bib Gourmand

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. In totaal zijn er slechts 135 restaurants met een Bib Gourmand onderscheiding in Nederland!

Bib Gourmand Benelux 2019 | Restaurant Hemingway
Hoe staat Restaurant Hemingway beschreven in de Michelin Bib Gourmand gids van 2019? “De levensgenieter in Ernest Hemingway had zeker genoten van dit elegant restaurant. Producten uit de streek, zoals Brabantse Wal asperges en Bergse oesterzwammen, spelen hier namelijk de hoofdrol in moderne bereidingen die er op visueel vlak uitspringen. Onze aanraders: Diamanthaas met aardappelmuffin, oesterzwammen, schorseneren en kool. Drakenei van chocolade en geglazuurd met witte suiker.”

BIB GOURMAND !
De bekendheid van de sterren van de MICHELIN-gids is meer  te doen… Maar ken je ook de Bib Gourmand? Oorspronkelijk was het een rode <<R>>, en vanaf 1992 <<Repas>>, die de <<verzorgde maaltijden voor een schappelijke prijs>> in de gids aanduidde. In 1997 durfde een tekenaar het aan om dit symbool tot leven te brengen en gaf het de vrolijke trekken van het MICHELIN mannetje, Bib(endum) Gourmand was geboren! In het gezelschap van deze onvermoeibare globetrotter en vertegenwoordiger van een authentieke, degelijke en mild geprijsde keuken kan je heel wat interessante gastronomische plekjes leren kennen.

De principes van de Michelin gids

Dat de MICHELIN gids mondiale bekendheid geniet, is voornamelijk te danken aan het constante engagement ten opzichte van zijn lezers. Of het nu in Japan of de Verenigde Staten is, in China of in heel Europa, dat engagement is gebaseerd op enkele onveranderde regels, die nauwgezet worden gerespecteerd door al de inspecteurs:

Eerste gouden regel is dat de inspecteurs de restaurants en hotels anoniem en regelmatig uittestten, zodat ze ten volle het aangeboden niveau kunnen beoordelen. Ze betalen dus altijd hun rekening. De selectie van bedrijven gebeurt in volledige onafhankelijkheid, en de inschrijving van bedrijven is volledig gratis.

De gids is allesbehalve een eenvoudig adressenboek, het biedt een selectie aan van de beste hotels en restaurants in alle comfortcategorieën en prijsklassen. De praktische informatie, de klasseringen en onderscheidingen worden elk jaar geëvalueerd en geüpdatet, zodat de meest betrouwbare informatie wordt aangeboden.

De klasseringscriteria zijn identiek voor alle landen waarvan de MICHELIN gids een selectie maakt, om de homogeniteit van de selectie te kunnen garanderen. Elke cultuur heeft zijn keuken, maar kwaliteit moet een universeel principe blijven.

Michelin heeft zichzelf een missie opgelegd: helpen bij mobiliteit. Met als enige bedoeling dat uw reizen altijd in het teken van plezier en veiligheid staan.

Logo_Red

 

 

 

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten