Gij zult Dutch Cuisine ontdekken

5/ Bij Restaurant Hemingway zult gij de Dutch Cuisine ontdekken

Dat restaurant Hemingway in Bergen op Zoom een heel fijn adresje is, dat wist ik al. Ik was er in december 2016 en schreef toen: I’ll be back. Kijk, ik ben een vrouw van mijn woord, al heb ik dat woord wel te danken aan de dames van Visit Brabant die restaurant Hemingway als lunchadresje in het 3-daags programma hadden opgenomen. Twee jaar later is Tim Schimmel er nog steeds de sympathieke Operations Manager, werkt de chef van destijds, Sander Doggen, er nu als F&B Manager én wordt er nog steeds op bijzonder hoog niveau gekookt met veel liefde voor de Brabantse producten. Ze trekken nog meer de lokale kaart dan vroeger en hebben van de Dutch Cuisine hun doel gemaakt. Iedereen kent de Franse keuken of de Italiaanse, Scandinavische, Aziatische,… maar de Dutch Cuisine, neen, daar kunnen we ons niet veel bij voorstellen. Tot nu.

Er komen uitsluitend lokale prachtproducten op het bord én in het glas: geelstaart koningsvis met radijs, yuzu en matcha als voorgerecht begeleid door Klein Wonder, een monocepage van Souvignier Gris van Domaine de Brabantse Wal. Dit pareltje, zowel het gerecht als de wijn, wordt gevolgd door hert op 2 wijzen, een biefstukje en sukade (langzaam gegaard draadjesvlees), knap gebracht met witlof, Redlove appel en rode biet. Hierbij wordt een Hertog Jan Grand Prestige Bourbon vatgerijpt geschonken. Al de tweede keer dat we bier krijgen bij ons hoofdgerecht en ook nu weer een voltreffer. (Note to self: onthouden dat een voorgerecht met witte wijn perfect kan gevolgd worden door een stevig bruin biertje bij het hoofdgerecht). Als dessert krijgen we een gewaagde maar zeer geslaagde combinatie voorgezet van een crémeux van rode kool met bessen, drop en groene appel. Het lokale wijntje Edelzoet van het Betuws wijndomein ontpopt zich tot de perfecte begeleiding. Een afsluiter die kan tellen.

Restaurant Hemingway was en is nog steeds een absolute aanrader, als je ’t mij vraagt. Ik hernieuw mijn belofte I’ll be back en dit keer ga ik niet wachten tot ik uitgenodigd word. CY soon!

Lees hier de “Best of Brabant: de Must-Do’s, Must-See’s en Must-Eats in 10 geboden” van Hap en Tap!

 

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten