Nederlandse vloeibare trots

Dutch Cuisine kan gezien worden als een nieuwe kijk op onze Nederlandse eetcultuur. We mogen in ons kikkerlandje trots zijn op ons verleden, onze cultuur en onze oer-Hollandse identiteit. Dit stukje trots vertaald zich bij Restaurant Hemingway direct op het bord als enige restaurant in Bergen op Zoom die zich heeft aangesloten bij dit prachtige initiatief.

Bij een bordje vol Nederlandse trots schenken wij graag ook een lokaal glaasje wijn in. Hieronder een overzicht van de Nederlandse wijnen en Gins die wij bij Restaurant Hemingway schenken:

Klein Wonder, Brabantse Wal (Souvignier Gris)

Klein Wonder is een monocépage van  Souvignier Gris. De droge witte wijn heeft een volle kruidige smaak met frisse zuren en een lange fruitige afdronk. Deze  wijn komt het best tot zijn recht bij een maaltijd met bijvoorbeeld vette vis of wit vlees.

07-06-18_18h34m54s-APIC

Auxxerois, Wijngaard de Apostelhoeve (Auxxerois)

Wat je in deze variant van Pinot Blanc vooral proeft, zijn nuances van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.

07-06-18_18h35m44s-APIC

Barrique, De Kleine Schorre (Pinot Gris)

Deze cuvée is het resultaat van geduld en ultieme zorg. Na een extra rijping van 6 maanden op eiken hout een intense wijn voor bijzondere momenten. Een zeer volle neus van rijke Gris en een aanhoudende, harmonieuze smaak waarin het zilte dat zo typisch is voor Zeeland samenkomt met de warme rijkheid van het hout.

07-06-18_18h35m19s-APIC

Hermit Gin

Hermit Dutch Coastal Gin is gemaakt met behulp van gezuiverd water uit de Oosterschelde. Dit geeft de gin een unieke zilte finish en onderscheid Hermit Dutch coastal gin zich van andere gins. Om dit aan te vullen werden er verschillende botanicals gebruikt waaronder diverse citrus vruchten, jeneverbessen en korianderzaad en vijf andere die het een diepere, complexe smaak geeft. Hierdoor krijgt deze gin een zachte citrus smaak met een zilte afdronk.

07-06-18_18h44m31s-APIC

Dutch Courage Gin

Voor Zuidam Dutch Courage gin worden alle ingrediënten apart gedistilleerd. Dit leidt tot 14 distillatierondes, 5 voor de basis-spirit (graan) en 9 voor de planten (Italiaanse jeneverbes en iriswortel, Marokkaanse koriander, engelwortel, Spaanse sinaasappel en citroen, hele vanillebonen uit Madagaskar, Indiase zoethoutwortel en kardemombonen uit Sri Lanka). Na dit proces wordt de aromatische gin nog eens geblend en 3 maanden gerijpt. De smaak van Dry Dutch Courage gin is hierdoor aanzienlijk minder ruw en ruig dan vroeger. Door de moderne methodes is deze nu veel zachter en verfijnder van smaak geworden.

07-06-18_18h42m23s-APIC

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten