Eerste volle grond asperges

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart – Al eerder brachten wij een bezoekje aan Restaurant Hemingway. Vandaag zijn wij er weer terug voor een bijzondere gelegenheid. Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart. Alleen van de kop van zo’n nieuwsbericht worden we al blij. De hoogste tijd om weer eens in de auto te springen en een bezoekje te brengen aan het mooie Bergen op Zoom.

Restaurant Hemingway en Grand Hotel de Draak horen bij elkaar. Het oudste hotel van Nederland, gekoppeld aan een geweldig restaurant. Echt de place to be voor iedereen die wil genieten van Brabant, maar door de ligging ook erg geschikt voor een tripje naar Zeeland.

In ons vorige artikel (Restaurant Hemingway; Haute Cuisine En Bourgondische Gastvrijheid) vertelden we al over de passie en gedrevenheid van het team. Vandaag maken we kennis met één van de vernieuwingen en verfijningen die hier bijna continue doorgevoerd worden.

Hemingway kiest vol overtuiging voor Dutch Cuisine
Sinds kort is Hemingway een Dutch Cuisine restaurant. Daarmee kiezen zij vol overtuiging voor lokale producten. Steeds meer mensen hechten waarde aan de herkomst van hun voedsel. Maar ook koks worden oprecht blij van het werken met producten die in de eigen omgeving groeien of gemaakt worden. Het is trendy en eindelijk is er dan eens sprake van een foodtrend die wij echt een warm hart toedragen.

“We mogen best wat trotser zijn op onze eigen Nederlandse eetcultuur”

Tijdens een perslunch op dinsdag 24 april 2018 is niemand minder dan sterrenchef Luc Kusters van sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam de creator van de lunch.

Eerste Brabantse Volle Grond Asperges
Terwijl wij genieten van een heerlijke lunch komt de Brabantse aspergeteler Cees van Tiggelen het eerste kistje biologische asperges overhandigen. Deze asperges zijn op traditionele wijze geteeld. Geen verwarmde bedden, geen technieken of middelen om de groei te versnellen, maar gewoon puur natuur asperges, zoals het wat ons betreft hoort. De asperges komen uit het Brabantse Halsteren (net boven Bergen op Zoom). Echt lokaal voedsel dus. We komen later nog terug op de bijzondere keuzes die Cees van Tiggelen maakt in zijn aspergeteelt.

Naast de asperges is er lokale wijn van Domaine De Brabantse Wal. Ook hier hebben we te maken met een mooie, passende, lokale wijn die met veel passie ontstaan is.

Lees hier het originele artikel van LekkerTafelen!

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten