ZILVEREN MEDAILLE

Onze leerling Terence van Lenten kookt met teamgenoten een zilveren medaille tijdens de AEHT Culinairy Art Competition in Oostende. Het AEHT is een international vereniging voor Hotel, Tourisme en Restaurant scholen. Het AEHT organiseert elk jaar, op een wisselende locatie wedstrijden voor leerlingen. Dit jaar in Oostende België. Hierbij nemen de leerlingen het met en tegen elkaar op op internationaal en culinair niveau.

Bij de Culinairy Art Competition, de wedstrijd waar Terence aan mee heeft gedaan, werden ze ingedeeld in teams van 3 koks. Elke kok vanuit een ander land. Tijdens deze wedstrijd wordt door middel van een zogenoemde Black Box de kennis van producten getest, de bereidingswijzen, verschillende moderne kooktechnieken en vooral het samenwerken met je teamleden.

Waarbij de voertaal van de complete wedstrijd Engels moest zijn. In totaal had men twee dagen tijd, een dag bestaande uit 2 uur kennismaking, de keuken leren kennen en het menu samenstellen. En de volgende dag bestaande uit totaal 3 uur koken waarvan een half uur de tijd voor de service.

Het team, bestond uit een kok uit Estland, een kok uit België en Terence uit Nederland. Door middel van perfect samenwerken, juiste product keuzes, moderne technieken en dit resulteerde in niet voor de hand liggende smaak combinaties. Zo wist bijvoorbeeld de sorbet van zoete aardappel de jury te overtuigen en is het team van Terence van de 18 internationale teams met de zilveren medaille naar huis gegaan!

1

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten