Tip voor een weekendje weg

Hemingway: tip voor een weekendje weg in Bergen op Zoom. In het centrum van Bergen op Zoom ligt restaurant Hemingway samen met Hotel de Draak. Wil je een rustig en zeer culinair weekend weg? Dan is dit the place to be.

Bergen op Zoom is misschien niet zo voor de hand liggend wanneer je een weekend weg wilt in eigen land. Maastricht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan al sneller in de agenda. Wil je iets anders? We stellen voor: restaurant Hemingway en Hotel de Draak in het Zuiden van het land.

RESTAURANT HEMINGWAY
Restaurant Hemingway en Hotel de Draak liggen aan het gezellige stadsplein middenin het centrum van Bergen op Zoom. Een middeleeuwse klassieke sfeer stralen ze uit, te zien aan de uitbundige fauteuils en kroonluchters.

Chef-kok Sander Doggen is de baas in de keuken. Daar zwoegt hij aan prachtige, maar bovenal goed smakende creaties. Doggen komt bij sterrenrestaurants de Zwaan in Etten-Leur, Da Vinci in Maasbracht, Mijn Keuken in Wouw vandaan en liep stage bij het beste restaurant van de wereld: Noma in Kopenhagen. Samen met zijn team won hij dit jaar een BIB Gourmand, dé prijs voor driegangenmenu’s onder €37.

WAT ATEN WIJ?
Een heus achtgangendiner van, ja we kunnen niet anders stellen, een opeenvolging van smakelijke borden. Na het aperitief en de amuse volgde de eerste gang die voor ons meteen het hoogtepunt van de avond was: tartaar van tonijn, gember en koriander met een macaron van zure appel en een crème van avocado. De tweede gang: churros met geitenkaas, piccalilly, five spice en rode bietjes. Zoete kaneelgesuikerde churros met geitenkaas? Jup, een verrassende maar kloppende combinatie.

Ook bijzonder was de varkenswang met in beurre noisette gebakken zachte heek met IPA, zuurkool en herfstpaddenstoelen. Toe een kaasplankje met wentelteefje, daarmee maak je ons buitengewoon blij. Alle gerechten werden begeleid door een wijnarrangement. We proefden voor het eerst een Nederlandse wijn van de Brabantse Wal. Een beetje zuur zoals verwacht, maar uitstekend bij de zure-appelmacaron en de tonijn. De gastvrijheid maakte de avond compleet.

HOTEL DE DRAAK
Hotel de Draak is het oudste hotel van Nederland. Het hotel heeft uitzicht over het stadsplein en neemt je (in alle comfort) mee terug in de tijd. Inclusief een spa waar je de volgende ochtend uitbuikt.

Trip naar Bergen op Zoom maken? Wij kregen enkele tips van de manager van Hotel de Draak die we uiteraard graag met jullie delen: ‘Ga naar pop-up restaurant Koej voor goede vleesgerechten, eet biologische taartjes bij Helenes Keuken en kijk je ogen uit bij het oudste stadspaleis van Nederland het Markiezenhof.’

Credits: Rosemarijn Disseldorp

Lees hier het hele artikel op de website van ELLE eten.

Adres Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@restauranthemingway.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten